Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: خرید و فروش کودکان به صورت غیرقانونی قابل پیگرد است و در واقع فرد فروشنده و خریدار تخلف می‌کنند این موارد می‌تواند حکم قاچاق کودک را داشته باشد.

حبیب‌الله  مسعودی‌فرید در جمع خبرنگاران با اشاره به مسئله فرزندخواندگی اظهار کرد: این موضوع در همه جا دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخودار است و دولت‌ها نظارت خاص و ویژه‌ای بر فرآیند واگذاری کودک به خانواده‌ها دارند، همچنین پس از واگذای کودک به خانواده نظارت‌های ویژه‌ای انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:‌ زمانی که کودک وارد یک خانواده می‌شود قاعدتاً باید آن خانواده صلاحیت لازم را در جنبه‌های مختلف از جمله اخلاقی و روانی و اینکه توان لازم را برای نگهداری کودک داشته باشد؛ علاوه بر آنکه خانواده‌ اعتیاد به مواد مخدر نداشته باشد و از تمکن مالی لازم نیز برای نگهداری کودک برخوردار باشد.

مسعودی فرید با اشاره به تغییرات صورت گرفته در فرآیند فرزندخواندگی در قانون سال ۹۲ مجلس شورای اسلامی نسبت به قانون سال  ۵۳ گفت: این قانون بسیار مترقی‌تر است چرا که در این قانون امکان فرزندخواندگی را بیشتر کرده و آمارهای سازمان بهزیستی نیز این مسئله را تأیید می‌کند. در واقع هر ساله حداقل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد واگذاری کودکان به خانواده‌ها افزایش یافته است و سالانه نزدیک به ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کودک در انواع فرزندخواندگی به خانواده‌های مختلف سپرده می‌شوند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در قانون جدید که در سال ۹۲ در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و آئین‌نامه‌های آن در سال ۹۴ به تصویب هئیت دولت رسید حتی خانواده‌هایی که دارای فرزند هستند نیز می‌توانند متقاضی فرزندخواندگی باشند و کودک را به فرزندخواندگی بگیرند و چنانچه کودکی پدر و مادر داشته باشد و عدم صلاحیت خانواده  برای قاضی احراز شود، می‌تواند با اعلام حکم سلب حضانت کودک را به خانواده دیگری تحت عنوان فرزندخوانده واگذار کند.

وی اضافه کرد: در قانون قبلی رده سنی برای فرزندخواندگی زیر ۱۲ سال بود اما هم اینک تا ۱۶ سالگی  این احتمال وجود دارد که این موضوع مورد استقبال خانواده‌ها قرار گرفته است. همچنین در سالهای گذشته فرایند واگذاری کودکان دارای بیماری خاص افزایش یافته است. به عنوان مثال در سال ۹۸  نزدیک به ۱۶۰ کودک دارای  بیماریهای خاص به فرزندخواندگی سپرده شدند؛ علاوه بر اینکه  ۱۳۰ کودک دختر را  نیز به خانم‌های مجرد بالای ۳۰ سال به عنوان فرزندخواندگی سپرده شده است.

فرید با اشاره به اینکه فرآیند فرزندخواندگی باید بر اساس قوانین و مقررات انجام شود، افزود: اخیراً مواردی در ارتباط با خرید و فروش کودکان مطرح شده است که باید اعلام کنیم که این موادر غیرقانونی است و قابل پیگرد است. در واقع فرد فروشنده و خریدار تخلف می‌کنند. این موارد می‌تواند حکم قاچاق کودک را داشته باشد که در همین زمینه جلسات متعدی با پلیس فتا و قوه قضائیه داشتیم و این جلسات به طور مدام وجود دارد و با این افراد برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که باید فرآیند واگذاری کودک مشخص باشد و تقریباً کسانی که در فرآیند غیرقانونی واگذاری کودک قرار می‌گیرند کسانی هستند که شرایط لازم و صلاحیت مورد نظر را برای واگذاری کودک ندارند  و براساس تحقیقاتی که در بیش از ۱۰ کشور انجام شده است فرآیند واگذاری کودک  سختگیرانه‌تر از ایران است و صلاحیت خانواده  متقاضی از جهات مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسعودی فرید با مطرح کردن این پرسش که چرا تمام نظارت‌های بهزیستی در فرآیند واگذاری کودک قبل از واگذاری انجام می‌شود، گفت: اگر در این فرآیند دقت نشود  آسیب روحی جدی به کودک وارد می‌شود  و این آسیب قابل جبران نیست و لطمات زیادی را به کودک وارد می‌کند. سازمان بهزیستی با هر نوع آگهی در رابطه با خرید و فروش کودک برخورد می‌کند که البته برخی از این آگهی‌ها دروغ است. از هموطنان درخواست می‌شود اگر با موردی در ارتباط با خرید و فروش نوزاد مواجه شدند این موارد را به مراجع قضایی، انتظامی و اطلاعاتی و بهزیستی گزارش دهند تا دستگاه مسئول با افراد خاطی برخورد کنند. چنانچه کودکی در خارج از قوانین و مقررات قانونی و روال بهزیستی به عنوان فرزندخواندگی واگذار شوند ممکن است با قاچاق اعضای کودکان و استفاده از آنها برای تکدی‌گری، مواد مخدر مورد استفاده قرار بگیرند و تبعات این موضوع متوجه فرد خریدار و فروشنده خواهد بود.

وی همچنین به سامانه فرزندخواندگی اشاره کرد و گفت: در این زمینه بنا داریم شفافیت لازم را در فرآیند واگذاری کودکان فراهم و دسترسی آسانتری را برای کسانی که متقاضی فرزند هستند فراهم کنیم و بر فرآیند واگذاری کودکان نظارت داشته باشیم و براساس این سامانه حق کسی  در فرایند واگذاری کودک تضییع  نخواهد شد.

منبع: تسنیم

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خرید و فروش کودک واگذاری کودکان سازمان بهزیستی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!

جلال ذکایی مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند فعلی واردات ساز به کشورمان بیان کرد: بعد از برگزاری اولین نمایشگاه صنعت موسیقی در سال گذشته با موضوع بسیار مهمی مواجه شدیم که طی سال های اخیر در برگیرنده مشکلاتی شده و فعالان این عرصه را با ملاحظاتی روبه‌رو کرده است. در این چارچوب از سال ۱۳۹۷ سازهای موسیقی بر اساس تقسیم بندی چهارگانه کالاهای وارداتی در قانون مقررات صادرات و واردات کالاها، در دسته کالاهای لوکس قرار گرفتند که همین موضوع دل نگرانی هایی را به وجود آورد. این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ هم ماجرای واردات سازهای خارجی به دلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای قاچاق که هزینه های ارزی هم دارد، ممنوع اعلام شد. شرایطی که در همان دوران نیز با مشکلاتی روبه‌رو شد و اگر بخواهم مصداقی اشاره ای داشته باشم، موجب توقیف حجم زیادی از ساز در گمرک شد که متاسفانه به نتیجه هم نرسید. شاید در برخی موارد چنین استنباط شود که موضوع واردات ساز ایراد و اشکال شرعی دارد اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم، ابزار و ادوات موسیقایی مشکل شرعی ندارند که براساس این تعریف بخواهیم مانع ورود کالا به کشور شویم.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در این سال ها در حوزه واردات ساز به کشور «خلط مبحث» اتفاق افتاده و به دلیل همین فرآیند، موضوع واردات ساز با چالش بسیار سختی مواجه شده که طبیعتا برافزایش قیمت سازهای خارجی نیز تاثیرهای چشمگیری باقی می گذارد. ضمن اینکه باید به نکته مهمی هم توجه کنیم که بسیاری از ارکسترها و مجموعه های دولتی و غیردولتی با همین ابزار و ادوات کار می کنند که اگر ماجرا به همین ترتیب هدایت شود بی تردید به سمت مستهلک شدن سازها و گران تر شدن آنها می رویم که طبیعتا در آینده ای نزدیک لطمات زیادی را به فرآیند فروش و نظام اقتصادی موسیقی ایران خواهد زد.

مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه صحبت های خود از آغاز رایزنی های خود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خبر داد و گفت: چندی پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتم و در همان جلسه موضوع بازنگری در روند واردات ساز را مطرح کردم که این ماجرای ممنوعیت ساز حداقل مورد بررسی و بازنگری دوباره قرار گیرد. حتی در این زمینه نامه نگاری هایی هم در قالب گزارش های تخصصی به واسطه تلاش معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت توسعه تجارت خارجی وزارت صمت انجام گرفت تا این موضوع ضمن بررسی‌های تخصصی در حوزه سازمان توسعه تجارت ایران مورد بازنگری قرار گیرد.

ذکایی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: امروز فرآیند فروش ساز، فرآیند مرسومی است که در حال انجام است اما موضوع واردات غیرقانونی و موضوعاتی که در این گفت‌وگو به آن اشاره داشتم آسیب بسیار فراوانی به نظام اقتصادی موسیقی ایران به ویژه حوزه فروش سازهای غیرایرانی وارد کرده است. شرایطی که هم در حوزه های مالیاتی هم در حوزه گران شدن بی رویه سازها و موارد مشابه، فرآیند فروش ساز در ایران را وارد بحران جدی کرده است. طبیعتا در همین شرایط آن دسته از هنرجویان علاقه‌مند موسیقی که به لحاظ مالی هم آنچنان سرمایه ای ندارند، نمی توانند با قیمت مناسب ساز مناسب خریداری کنند.

وی در پایان گفت: قطعا در حال حاضر مهم‌ترین مرجعی که می تواند نسبت به حل مشکلات موجود مساعدت‌های لازم را به عمل آورد، وزارت صمت است چرا که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نگاری‌ها و پیگیری‌ها انجام گرفته و حتی من در جریان هستم که این نامه نگاری در چندین نوبت به وزارت صمت ارایه شده است. به همین منظور از دست اندرکارانی که به نوعی در تسهیل موانع این حوزه نقش موثری دارند، تقاضا می‌کنم تصمیمات جدیدتری را برای بهبود شرایط اتخاذ کنند تا تمامی دست اندرکاران صنعت موسیقی با روال منطقی و معقول به واردات ادوات موسیقی دسترسی داشته باشند.

کد خبر 6097870 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • شعار ثبت نام؛ ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری است
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!